Uncategorized

Mire van szüksége egy bár üzemeltetéséhez?

Miután végigment a bár üzleti tervének megírásán, a vállalkozás bejegyeztetésén, az engedélyek megszerzésén, a finanszírozás meghatározásán és a helyszín megtalálásán, készen áll a következő lépésre és a helyiség kialakítására. De hol kezdje el, és milyen lehetőségei vannak?

Egy jól felszerelt, összekapcsolt és könnyen kezelhető bár elengedhetetlen ahhoz, hogy az üzlet sikeres legyen.

A bárpult mögötti beállítások, pultos eszközök és berendezések

Az itteni sajátosságok attól függően változnak, hogy milyen típusú bárt üzemeltet, de ez a kezdeti lista segíthet a kezdésben. Nagyobb kiadások, például egy hűtőberendezés esetén fontolja meg, hogy van-e értelme használt berendezéseket keresni, vagy érdemes-e több pénzt befektetni valami újba. Egy bárfelszerelés webáruházból mindent könnyen megvásárolhat.

Italleltár

Sok bárban az italkészletben több szintű tételek vannak, hogy különböző árakat és minőséget kínáljanak a vendégeknek.

Hűtés/hűtők:

A méret és az ár itt az Ön konkrét helyétől függ, de annak biztosítása, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre a tételek hűtéséhez, a bár beindításának lényeges eleme.

Pohárkészletek:

Ez egy másik tétel, amely széles választékkal rendelkezik, és jó hely arra, hogy megfontolja, hogy az üvegáru választása hogyan tükrözi a bár márkájáról alkotott elképzelését. Legyen szó koktélpoharakról, söröspoharakról, borospoharakról és még sorolhatnánk, mindegyikből több garnitúrát is tartani kell.

Keverőeszközök:

Ezek közül az eszközök közül nem mindegyikre lesz szükség minden bárban. Mégis kulcsfontosságú, hogy előre megtervezze a menüben szereplő mindenhez szükséges elemeket.

Mosogatóállomás:

A lehetőségek itt az egyszerű mosogatótól a pult alatti kereskedelmi mosogatógépekig terjedhetnek.

Mielőtt elindulna, gondolja át az összes további szükséges kelléket, amire szüksége lehet. Gondolja át, hogy tervez-e ételeket felszolgálni, speciális italokat készíteni, amelyekhez speciális eszközökre van szükség, vagy elviteles lehetőségeket kínál.

Bárfelszerelések

Ugyanolyan alapvető fontosságú, mint a bárszerszámok, a bárfelszerelés. Fektessen be olyan berendezésekbe, amelyek növelik a bár személyzetének sebességét és hatékonyságát.

Üvegtartó állvány

A bárpultja mögött korlátozott a hely – mindent meg kell tennie azért, hogy a pultosok hatékonyan és biztonságosan dolgozhassanak. Egy pohárállvány, akár a fej fölött lógva, akár a falra szerelve, értékes helyet szabadíthat fel, és védve tarthatja az üvegárut. Fontolja meg, hogy olyan üvegállványokat vásároljon, amelyek kiegészítik a bár dekorációját, például fémből készülteket a modern megjelenéshez, vagy klasszikus tölgyfából készülteket a kifinomultabb stílushoz.

Üvegmosó

Lehet, hogy nagy befektetésnek tűnik, de örülni fog, hogy van egy ilyen a bár csúcsidőszakában. Az üvegmosót kifejezetten a bárpoharakhoz tervezték, így gyorsabban és könnyebben lépést tud tartani a tiszta poharak iránti igénnyel. A bárpult mosogatójába víz alá meríthető, a bárpult pohármosóit pillanatok alatt telepítheti, és nem igényel további vízvezetékeket.

Jégkészítő

A jéggel tálalt italok bármelyikéhez a jégkészítéssel is lépést kell tartania. Bár nagyobb beruházás, egy megbízható jégkészítő nélkülözhetetlen ahhoz, hogy vendégei elégedettek legyenek, és ne kelljen a boltba rohannia, ha elfogy a jég. A saját, házon belüli jégkészítővel a csaposok mindig tele tudják tartani a jégvödröket. 

Similar Posts