önismeret

Szabadulókör

A családállító tanfolyamon amikor egy csapat voltunk, mindenkinek volt több állítása és remek volt ahogyan egy folyamatot végig lehetett követni. Volt egy résztvevő, ahol az apával való nehéz viszony volt a téma. 3-4 állítás alatt rendeződött véglegesen.  Az állítás idején már nem élt az édesapa. Minden állításon egy bizonyos pontig lehetett haladni. Az állítást kérő sokára tudta csak elfogadni, hogy szereti őt az édesapja…csak így tudta szeretni.

Még megmaradt egy távolságtartás és a negyedi állításon átszakadt egy gát és képes volt már szívből megölelni a képviselőt, aki az édesapát személyesítette meg.  Van ilyen, hogy nem megy elsőre még ha nem is látszik nagyon bonyolult esetnek. Kell rajta dolgozni, hogy mi magunk jobban tudjuk magunkat érezni. Azért, hogy a történet többi résztvevője másképp viselkedjen nem sokat tehetünk, de a saját viselkedésünk megváltoztatásáért igen.

Ha mi változtatunk azzal teret adunk a többieknek is ehhez

A családállítás egy nagyon gyors módszer, azonnali eredményeket tud hozni, például a megkönnyebbülésben, a szeretetben abban, hogy beindulnak a dolgok az életünkben.  Amikor 30 éve cipelünk magunkkal egy traumát sajnos nem tudunk egyetlen állítással helyre tenni. Erre való a szabadulókör, amelynek célja, hogy a folyamat kísérésével keresünk megoldást az állítást kérő számára.

Van, hogy a sorsunkra, az egész világra haragszunk. Ilyenkor a családállítás segít a felismerésben: Ezt a sorsot én választottam magamnak. Ennek az elfogadása akkor sikerülhet, ha az érzelmek szintjén megérkezik a tudás is hozzá. Ez lehet, hogy nagyon nehéz és az egészet utáljuk ahogy van, de ha elfogadjuk a saját érzéseinket, tudatosíthatjuk, hogy szabad így éreznünk.

A szabadulókör több alkalmas családállítás

A szabadulókör tulajdonképpen egy több alkalmas családállítás, amelynek során egy folyamatot kísérünk végig. Azokban az esetekben nagyon hasznos amikor a probléma megoldásához nem elég egy családállítás. A program maga 4 hónapos. Fix csoporttal dolgozunk és kéthetente találkozunk. Ebből havi egy saját állítás, a többi alkalommal pedig segítőként vesz részt a csoporttag. Így érzelmileg nem annyira megterhelő. A tempó nem lassú, de mindenkivel úgy haladunk ahogyan a számára komfortos. Az összesen nyolc alkalmat megelőzi egy nulladik alkalom, amelyen egyenként találkozom a résztvevőkkel. Itt a négy alapvető témáról beszélünk, amelyeken dolgozni fogunk.

  • A család, a családdal való viszony
  • A párkapcsolat
  • Az egészség
  • A pénz és hivatás

Ez utóbbi téma a pénz elég kényes szokott lenni. Amikor erről van szó, sohasem csak önmagában van róla szó. Hozzákapcsolódik a helyünk a világban, szeretve vagyunk-e és megengedjük-e magunknak, hogy bőségben éljünk. A nulladik alkalom ennek a négy területnek az elemzéséről szól, hol tartunk most. Ez lesz a kiindulópont.  Nagyon fontos az őszinteség, hol tartunk éppen most ezeken a területeken, illetve hol és milyen elakadás van, amin dolgozni kell.

Mindig van kiemelt téma

A szabadulókörben van egy vagy két kiemelt téma, amin a legsürgetőbb dolgozni. Van amikor a témákat nem lehet külön kezelni, például egy családi vállalkozás esetében a pénz és a család szorosan összefonódnak. Ha nem működik a szeretet kapcsolat a családban akkor nem fog működni a vállalkozás együtt menedzselése sem, mert sok minden leképeződik rajta keresztül.
A működő területeket is megvizsgáljuk valóban minden rendben van-e szükség szerinti időráfordítással.

Részt vehetsz hétköznap vagy hétvégén

Van egy hétköznapi és egy hétvégi csoport maximum hat fővel. A csoporttagok állandóak a négy hónap folyamán.  Ezeken az alkalmakon gyakran csodás barátságok bontakoznak ki, őszinte és végtelenül jószándékú emberekkel. Ez napjainkban igen nagy érték.  Támogató emberek, akinek nem a családod milyensége alapján ítélnek meg. Jó emberek, akik őszintén jószándékkal vannak feléd.  Hétről hétre megerősítenek abban, hogy jó vagy úgy ahogy, vagy és elérheted, amit akarsz.

Ha nem úgy szerettek…

Fájdalmas elfogadni azt, hogy nem úgy szerettek ahogyan szükségünk lett volna rá és emiatt felbukkanhat bennünk az érzés, hogy akkor most én nem vagyok elég jó? Nem élhetem az életemet úgy ahogyan nekem jó? A szabadulókörben megerősítést kaphatunk arról, hogy éppen úgy vagyunk jók ahogy vagyunk. Nincs velünk semmi baj. Az alkalmak közötti időben is működik energetikailag a megtartó közeg ereje és támogató hatással van ránk.

Célkitűzés és meditáció

A szabadulókör egyik feladata még a célkitűzés emellett meditálunk is. Az elvégzett munka eredménye a résztvevők tekintetében egy belülről jövő magabiztosságban és sebezhetőségben is megnyilvánul. „Jó vagyok, ahogy vagyok.” A szabadulókörnek szemléletformáló hatása van.
Abból az állapotból, hogy mit miért nem lehet, amelynek mindig a mélyben rejtőzködő blokkok az okai, eljuthatunk egy olyan állapotba, hogy: „Minden értünk van, minden minket szolgál.”

 Feloldódhatnak a blokkok

Aki eddig elzárkózott a párkapcsolattól annak az életében felbukkanhat végre egy új szerelem. Megszűnhet a blokk, ami eddig ennek az útjában állt. Az is előfordulhat, hogy végre ki tudunk lépni egy mérgező kapcsolatból, ahol nincs valódi szeretet. Ezt alaposan meg kell vizsgálni, hogy csak valami elakadás van vagy valóban szetetlenségben élünk.

Eddigi szabadulókörös tapasztalatok

Eddigi szabadulókörös tapasztalat a régen az ingatlanpiacon lévő ingatlan eladása és a 30 éves családi ellentét feloldása a haragot tartó testvér részérő való bocsánatkéréssel. 
A gyermek szülő viszony kiegyensúlyozottabbá válása is fontos eredménye az egyik szabadulókör résztvevőnek.

Üzleti sikerek, párkapcsolatban bekövetkező nagyobb kiegyensúlyozottság és általános önbizalom növekedés: jó vagyok úgy ahogy vagyok. Az állandó hajszoltságból megérkezni egy olyan állapotba, amelyben mindennek megvan a maga ideje és választhatom, hogy akkor tegyem amikor eljön rá az idő.

Nagy ereje van a „minden rendben van érzésének” mert ezt tudjuk a hétköznapokba is magunkkal vinni és táplálkozni belőle. 

Hollosizabella.hu

Similar Posts